Lužická hospodská liga 2005-2006
Zpravodaj č.  2 / 2006
Těsné půlky
v I.lize především
Vyrovnanost I.ligy je úžasná. Navíc takřka každý další výsledek zápasu je překvapením. Po první půli je pořadí následující:
I.liga: 1. U Nás „A“  18 bodů II.liga:  1. Český Lev „B“  24 bodů
 2. U Miloše „A“ 17 bodů
   2. U Pepíčka 18 bodů
 3. AJETO 15 bodů    3. Mělník 17 bodů
 3. Billiard Club 9 15 bodů
Ne nevidíte špatně! Nároďák tam není. Taktika týmu je vyčkat v pozadí a vystartovat těsně před cílovou páskou s drcujícím finišem. Když udržej Tůmiče od alkoholu, tak se to může i vydařit.
vánoční nadílka
turnaj v Podluží ostudou
Vzhledem k mým zkušenostem s kulečníkovým stolem v Dolním Podluží (33 náběhů) odmítám tam jezdit za zábavou. Proto se také jejich tradiční vánoční turnaj konal opět beze mne. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem se dozvěděl o vítězi tohoto turnaje. Musím samozřejmě velmi pochválit onoho nejlepšího, a to né proto, že vyhrál, ale proto, že jim tam všem sklapnul tága.  Nejlepším hráčem a celkovým vítězem  se stal  superman
JAN VANÍK ml. (připomínám II.liga U Miloše „D“). Odhaduji to na náznak, kde asi budou Dolnopodlužáci hrát příští ročník.
Podařilo se mi zajistit několik fotografií z tamního turnaje. Jednu symbolickou zveřejňuji. O kvalitě stolu si může každý udělat úsudek sám.
Perličky v pozadí
Sláva poraženým
Docela už mi vadilo obecné povědomí všech o mém „úspěchu“ v Podluží (33 náběhů), tak Vás teď některé natřu.
1.     Libor Pecha poprvé prohrál a to s Pavelkou (U Fídi Zákupy). Zvládnul na 7 náběhů uhrát jen 166 karambolů. Že by návrat k alkoholu…
2.     U Nás „A“ jakožto vedoucí tým prohrál s Českým Lvem „A“ (Mimoň). Český Lev se zvedá z popela a nejspíš obdarovalo Podluží Černým Petrem. Za týmy motající se v polovině tabulky doufám, že na dlouho…
3.     Luboš Velíšek (U Miloše „B“) odehrál nádhernou sérii 272  karambolů. Posadil se aktuálně na trůn, ale bohužel to nestačilo ani k vítězství týmu. Utkání skončilo remízou 3:3 a Českolipáci se stále úspěšně drží sestupového postu. Potopíte-li opět „A“-čko vidím to jako začátek vzestupu… i našeho…
Jakákoli shoda jmen je čistě náhodná. Veškeré názory zde uveřejněné jsou necenzurované názory dopisovatelů neslučující se s názory vydavatele.
PS: To jen pro informaci, kdyby se chtěl někdo prát.
nový tým na trénink
Nový Bor zkvalitňuje…
Koncem ledna mě oslovil nový tým z Boru s touhou zahrát si v Lužické lize. Jelikož nám v lize chybí kvalitní tým z Boru, jsem samozřejmě velmi potěšen. Předdomluvil jsem možnost odehrát už nyní s novým týmem přátelské zápasy. Kdo si tedy chce spravit chuť z budoucích proher s Nároďákem (Hrádek n/N), může zajet do Boru. Ve SportBaru máte jistotu zpříjemnění dne výhrou, ale doporučuji spíše nový tým. Bude to díky vzájemné neznámosti dramatičtější. Kontakt:
Pivnice „U Hrušky“ – p.Ducháč Vladimír +42 605 081567
Cimrman se někdy okolo roku 1882 snažil v obci Nový Bor zpopularizovat hru v koule, jejichž počet ustálil na čtyři. Nikomu se ale cvrnkat do tak velkých kuliček nechtělo, ještě k tomu na stole s ubrusem. Nakonec se mu to podařilo, a tak o rok později se v Novém Boru slavnostně otevírala Cimrmanova kulečníková škola. Novoborským občanům, ale i přespolním, po té co zjistili, že na stole jsou mantinely a koule již nepadá a že do koulí se strká tágem a prsty od cvrnkání již nebolí, se hra velmi zalíbila. Hráči si po skončení zápasu potřásli pravicí a vyžadovali po vítězi satisfakci v podobě kořalky za předpokladu, že poražená strana opětuje též kořalkou stejné značky.
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (602) 855 200