Zpravodaj č. 4
 
LUŽICKÁ HOSPODSKÁ LIGA – RoČnÍK 3 (2003/2004)
Informační zpravodaj
Tůma Suchopárek
Objektivní posouzení
O
pětovně jsem si přečetl zpravodaj č.3 a musím souhlasit s kritiky, že šlo o jedno z nejsušších čísel průběhu ligy. Snad jen prozřetelnost mi políbila zadnici, že jsem to číslo oficiálně nevydal poštou (jen e-mailem). Pro nezasvěcené samozřejmě tu ubohost přikládám. No snad už bude líp.
Teď se  pokusím  okomentovat  první  půli soutěže.   Začnu u první ligy. K  těmhle 
parchantům mám trochu blíže. Týmovým překvapením vítězství Hrádku 5:1 sesadilo favority z Dolního Podluží (to píšu jen, abych  je  povzbudil,  jinak je samozřejmě favoritem Nároďák „A“)  na
průběžné druhé místo a podzimním mistrem se tak stal nepřekvapivě (to si musíme říci) tým Nároďák „A“. Hezký  kluci,  jako  nezaujatý Vám gratuluji.  Hráčským        
výstřelkem je nejspíš GP našeho kamaráda Romana Kuběje, jehož výše činí 42,857.
Tímto se oficiálně vsázím o láhev šampusu, že si Roman tento průměr neudrží, pokud alespoň jednou nastoupí do nějakého 
      příštího zápasu.
A nyní k druhé lize…. Ta nestojí za řeč. HA-HA-HA
Tůma Dodržkydostal                               
Nebojte se, i Vás mám rád druholigáči.
V
e druhé lize je těžké určit týmové překvapení pro prozatimní neznámost jednotlivých týmů. Takže vytáhnu alespoň duel U Nás „C“ proti U Miloše „D“ . První utkání se odehrál na 51 (slovy: padesátjedna) náběhů, druhý na 33 náběhů a třetí na 51 (slovy: padesátjedna) náběhů. Doba tří zápasů odpovídala pracovní 
šichtě. Na vysvětlenou účastníkům opakovaně dodávám, že se smí hrát i desítky a dvacítky. V pravidlech na to sice neupozorňuji, ale nečekal jsem, že se najdou hráči, kteří považují čtvrtou kouli na stole za sluníčko,  kolem kterého se vše točí. Pokud jde o překvapení hráčské, rád bych upozornil na pořadí hráčů dle GP, a max-série. Trapně jsou umístěni shodní hráči. Nedojde-li ke změně do konce soutěže, budu nucen jejich pořadí upravit neseriozním zásahem, protože mě štvou. Když se tak poslouchám, tak mi označení „neseriozní“ přijde na „hajzlovinu“ docela vkusné, že? Samozřejmě se trapně pokouším o vtipy a za podobný výkon mohu jen pogratulovat a smeknou. Ti z první ligy, co si naivně myslí, že si teď to druholigové pořadí prohlédnou, si můžou jít zahrát ten kulečník se sluníčkem. Budou mít dost času na pochopení, že ten článek není pro ně.
Vtipe vylez
To když není, co psát
Ježíšovi je již 30 let a rodiče znepokojuje, že se  pořád nemá k založení rodiny. I navrhne jednou Josef:
"Marie, naproti  bydlí lehká holka, co kdyby jsme klukovi k těm narozkám darovali  jednu noc, ať mu ukáže i něco jiného, třeba se chytne."
Marie souhlasila a  když se Ježíš vrátil k večeru domů, říkají mu:
"Ve tvém pokoji na tebe čeká překvapení."
"O.K."
Ježíš vejde do pokoje, zavře za sebou, chvilku je ticho a  najednou se ozve srdcervoucí výkřik a ze dveří vyběhne nahá holka a utíká od  domu pryč, co jí síly stačí jen semtam se s hrůzou ohlédne. Svatý Josef  přijde za Ježíšem do pokoje a ptá se:
"Ježíši, co se tady stalo???"
"Sám  nevím, otče, když jsem vešel dovnitř, na posteli ležela nahá dívka,  přistoupil jsem k ní a ona rozevřela stehna. Tak jsem přiložil ruku a rána se  zacelila…"
Přijde cikán na nádraží a řika: „Jednu jizdenku“.
“Kam ?“
“Do ruky ty pičo!“
J Příště …  Malé zprávy z velkého Ústí aneb jak rychle dostat na prdel
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (0602) 855 200