Zpravodaj č. 3
 
LUŽICKÁ HOSPODSKÁ LIGA – RoČnÍK 3 (2003/2004)
Informační zpravodaj
Turnaj v České Lípě
Test lužických hráčů
V
e dnech 9.11.2003 a 16.11.2003  proběhl v nové kulečníkové herně v České Lípě turnaj ve čtyřech (9.11.) a ve třech (16.11.) koulích. Herna je vybavena třemi velmi kvalitními závodními stoly  na karambol a stejným počtem i kvalitou stoly na pool. Nová herna (Q-ZONE) se nachází v kulturní domě v centru České Lípy (vchod z boku) a rozhodně doporučuji návštěvu. Velkou výhodou je bezplatné parkování přímo před hernou. Super prostředí. A teď k turnajům:
První turnaj byl na čtyři koule. Pravidla shodná s hrou v Lužické lize. Několik hráčů bylo právě i z řad hráčů ligy. Zajímavým zpestřením byla i účast Petra Dohnala a jeho žáka Libora Pechy. Samozřejmě se oba ihned stali favority. Musím podotknout, že se bylo opravdu na co koukat. Konečné pořadí: 1.Dohnal, 2.Tůma, 3.Pecha. Druhý turnaj na tři koule už samozřejmě zvyšoval obtížnost a zvýraznil kvalitní hráče. Účastnili se opět i Dohnal a Pecha. Tentokráte svou favorizovanost plně obhájili. Konečné pořadí: 1.Dohnal, 2.Pecha, 3.Tomeček. Jestli si dobře pamatuji, tak dokonce Libor Pecha nahrál sérii kolem 86 karambolů, což je ve třech koulích obdivuhodný výkon. Rád bych ještě vyzdvihl hru lužického hráče Deršáka Pavla (U Miloše A). Plná soustředěnost mu přinesla skalp Jiřího Tůmy a především Míly Žitavského. Blahopřeji. Samozřejmě tímto gratuluji také všech zúčastněným a děkuji především provozovateli a majiteli herny za perfektní prostředí.
Nečekaná prohra                               
Kdosi ťuká za dveřmi … je to II.liga
N
ečekaným výsledkem skončilo utkání týmu „U Nás A“ s týmem „Nároďák B“. Hrálo se v Hrádku nad Nisou. Překvapivý výsledek byl především v souboji Miloš Zeman x Tonda Tomaga. Hrálo se na 11 náběhů s výsledkem 300:280 pro Miloše. Nejspíš psychika pak způsobila i vývoj dalších soubojů. Konečný stav 5:1 pro „Nároďák B“. Musím podotknout, že tímto výsledkem se srovnalo pořadí prvních šesti týmů se shodným počtem bodů. Následující domácí prohra týmu „Nároďák A“ s týmem „SportBar“ dokonce posunula tým „Nároďák A“ blíže sestupu do II.ligy. Jen tak dál hoši, donutíte mě snad i brečet v koutku.
           Lindava
Lindava RELOADED
P
říjemnou informací byla žádost Míly Černého o možnost zapojit se byť se zpožděním do dalšího ročníku naší ligy v týmu Lindava. Tento tým pro pracovní vytížení původně odřekl účast. Technicky bude hrát Lindava s každým týmem v době, kdy má předepsané VOLNO. Nové rozpisy budou postupně dodány. Jediným handicapem, který jsem stanovil pro opožděnou přihlášku, je  povinná prohra s týmem Nároďák „A“ a povinná výhra nad Nároďákem „B“. Zdar spravedlnosti.
CONTACT:  +42 0721 986177
Sponzor časomíry
Když už Vás má něco spláchnout, tak ať je to kohoutek z Rubidei
www.rubidea.cz
Firma RUBIDEA CZ s.r.o. je společnost zabývající se velkoobchodním prodejem v oblasti voda - topení - plyn. Nabízí výrobky renomovaných českých i zahraničních výrobců.Na zákazníky se těší odborně vyškolený personál, který je připraven ochotně a rád zodpovědět všechny Vaše dotazy. Více se dozvíte v naší nabídce.
J Příště …
Co příště ? Asi zase prohraju.
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (0602) 855 200