Zpravodaj č. 3
 
LUŽICKÁ HOSPODSKÁ LIGA – RoČnÍK 2 (2002/2003)
Informační zpravodaj
Co s Váma,  … holoto !    II
Soudní verdikt.
J
ak jsem se v minulém zpravodaji zmiňoval, vznikla újma na citech Vráti Fišera Krompachu. Zhruba jsem stížnost Vráti popsal. Dnes již mohu předložit i názor druhé strany a to Tondy Tomagy z Dolního Podluží. Po přečtení zpravodaje si sednul k psacímu stolu a napsal mi poměrně rozsáhlý dopis, kde mi sděluje svůj názor.  Jelikož bych nerad byl neobjektivní, předkládám Vám tento dopis v plném znění:
V první části dopisu se Tonda rozepsal o psychickém rozpadu hráče Petržílka, který jsem nejspíš zapříčinil já. Zkomolil jsem jeho jméno v sestavách. Takže pane Petrklíček tímto se Vám omlouvám a přeji Vám, aby jste měl i nadále stejně skvělé výsledky jako doposud ( 3x nasazen - 3x výhra ).
Na dalších stránkách již Tonda popisuje svůj názor na onen sporný zápas s Krompachem. Mírně shrnuto: „Kecáš Tůmo !“ Jsem rád, že můj článek vzbudil diskusi. Alespoň vím, že ty moje kecy někdo čte. Bohužel musím i přesto uzavřít celou aférku verdiktem: „Jedenkrát ferneta pro oba zúčastněné. Platí si každý sám.
PS: Toníku, gratuluji Vám k tak zdárném úprku na zlatou medaili. Velice těžce za Vámi dupeme mi ostatní. Skóre máte přímo SUPER  …. upřímně Gratuluji a koukejte už prohrát
Fotr je lotr …
Klan Moličů utržil trhlinku.
P
oměrně dost mě udivilo, když jsem obdržel zápis z utkání  „Kino“ Jablonné z P. a neviděl jsem nikde jméno Marian Molič. Byť jsem zatvrzelý ateista, rodinu jakožto základní celkem uznávám. Rozhodl jsem se tedy, že zjistím více. A ejhle. Marianovi se nevydařil jeden zápas a fotřík ho vyštípal. Utkání Vám ostatním opět přiblížím zápisem:
9.11.2002 nastoupil k prvnímu utkání Marian „Kino“ proti Kamilovi „U Nás B“. Ve 14-tém náběhu již vedl Marian o 113 bodů. Snad i očekávaný průběh. ALE… Během dalších 14-ti náběhů nahrál Marian pouhých 70 bodů včetně „lopatkové série“. Soupeř nezaváhal a Moliče ml. zařízl. Fotřík supěl a roztržka byla na světě. Výsledek: Marian nenastupuje do dalších zápasů. Musím uznat, že kolikrát je napětí při utkání sakra hustý. Např. Olda Stránský se z mých kolegiálních narážek během posledního utkání dosud nevyspal. Je ale také pravda, že nebyl díky chlastu od soboty doma. Ale zpátky do Jablonného. Chlapi vždyť je to jenom SPORT. Emoce stranou. Jestli toho Mariana vyřadíte, budeme to mít s výhrou nad Váma všichni kurva těžší. 
Ať se zasmějete.
Blíží se vánoce a cikánka s devíti dětmi čeká další přírůstek. Protože jí úřady už ale žádný příspěvky na další dítě nedají, rozhodne se dát dítě sousedům, kteří mají problémy s otěhotněním. Poprosí je, vysvětlí jim, že další dítě už by neuživila a jestli by si děcko nevzali. Manželé souhlasí. Po roce cikánka zase rodí. Zajde k sousedům a stejná písnička.: „Další dítě neuživím, málo peněz, nemůžu za to, manžel je divoch, pomozte prosím a vemte si to dítě.“. Manželé se slitují (blíží se vánoce) a miminko převezmou. Uplyne další rok, zase se blíží vánoční svátky a cikánka zplodí dalšího potomka. Její trapně a tak pošle k sousedům manžela. Dežo zazvoní a prosí o pomoc: „Mladá pani, vemte si to dítě, nikdo nám už nic nedá, je bída, prosím, prosím“. Sousedka vykoukne ze dveří: „My chceme mít letos kapra.
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (602) 855 200