Zpravodaj č. 2
 
LUŽICKÁ HOSPODSKÁ LIGA – RoČnÍK 2 (2002/2003)
Informační zpravodaj
Co s Váma,  … holoto !
Toníku, Toníku.
N
echci v tuto chvíli někoho kárat. Pouze shrnu fakta a poprosím oba zúčastněné o urovnání. Oč jde? Dne 3.11.2002 k nám do Hrádku dorazil tým z Krompachu „U zámečku“. Během utkání si postěžoval Vráťa Fišer na nesportovní chování Tondy Tomagy („U Nás“ Dolní Podluží). V tu chvíli jsem mu slíbil, že se nato podívám. Bohužel jsem později zjistil, že se jedná o záležitost půl roku starou. Po takové době by se mělo leccos odpouštět, pokud už to nebylo zapito na Malevilu při slavnostním ukončení ročníku. Ale budiž, dal jsem slib. Takže fakta:
V sobotu 2.3.2002 proběhl zápas Krompach x Dolní podluží. Za stavu 2:0 nastupovali do třetího utkání Vráťa s Tondou. Poměrně jednoznačně se Tonda ujmul od začátku vedení. V devátém náběhu dohrál 300 a Vráťa nastupoval na dohrávku. Povedla se mu opravdu velmi pěkná série 105 a tím remizoval utkání. Tonda „prý“ nepodal soupeři ruku a odjel uražen. Nebyl jsem tam a nemohu soudit. Přidám jen svou zkušenost. Já sám jsem v Krompachu remizoval také a zrovna s Vráťou. Nahrál jsem 78 a na osmém náběhu tak vyrovnal. Vráťa mi rozhodně pogratuloval a zapili jsme oboustranný úspěch.
Tudíž… až se chlapi uvidíte, dejte si do držky ……. ferneta a zasmějte se nad tím. Tonda na to nejspíš už zapomněl a Vráťu to mrzí. Přitom stačí tak málo. Pít i s nepřítelem.
Kam se valej, vždyť jsou malej …
Výběr v Liberci neuspěl.
S
vátek 28.10.2002 byl také svátkem kulečníku. V Liberci se konal předvolební turnaj v kulečníku pro liberecké okolí. Dvěma „ž“ampionům z Lužické ligy se podařilo dostat do turnaje. Tůma, Dohnal. Hrálo se na 3 skupiny, každá měla svůj stůl. Bohužel počáteční los postavil Dohnala i Tůmu do jedné skupiny. Vítězně procházeli pavoukem až k sobě. A co teď? Tůma si uvědomil, že je Dohnal o dost starší a že už těch turnajů moc nezažije.  Přepadla ho lítost a utkání úmyslně prohrál. Tím byl do finále postaven za Lužickou ligu slabší hráč. Staří se velmi výrazně projevovalo. Nejistá ruka, netrefené základní pozice, ubývající humor. Závěr byl zpečetěn. Turnaj vyhrál liberecký bouchálek Heinrich Josef (jednou nastoupil za Malevil proti Dolnímu Podluží). Gratulujeme a Petře: „Nic se z toho nedělej. Na příští turnaj Ti zajistím zdarma čestnou seniorskou vstupenku.“ 
Nový hráč po 36 zápasech.
Nároďák „A“ mění taktiku.
C
elých 36 zápasů hrál tým Nároďák „A“ v sestavě se třemi hráči. Nastal však okamžik změny. Stařičký Olda Stránský nám po dlouhé abstinenci odešel. Odešel pracovat do Liberce a včas se nestačil vrátit na utkání s Krompachem. Situace na hřišti se hrotila a spěla ke kontumační prohře. Naštěstí se našel další „Á-čkový“ hráč. Minulý ročník na chvíli hostoval v týmu Nároďák „B“. Pavel Formáček má bohatou praxi kulečníkového hospodského povaleče a tým „A“ nezklamal. Svůj první zápas v dresu super hvězd dovedl do vítězného konce a přispěl k celkovému vítězství 2:1. NO COMMENT.
Stres a koule.
Psycholog radí.
Poměrně často se vyskytuje problém stresu při honění koulí v hospodách. Projevuje se nevrlostí, vztekem, zvýšenou nervozitou, v ojedinělých případech akčním chováním.  Samozřejmě všechno způsobuje ta hromada čumilů v hospodě, kteří na Vás přitom zíraj. Takže řešení je nasnadě. Choďte si hrát na hajzl.
J Příště …
Opravdu nevím…
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (0602) 855 200