Zpravodaj č. 1
 
LUŽICKÁ HOSPODSKÁ LIGA – RoČnÍK 2 (2002/2003)
Informační zpravodaj
Buď pozdraven, chraň koule Tvé… ÁMEN
Uvítání občánků do Nového ročníku 2002/2003.
J
ak již jste někteří z Vás všímavějších postřehli, začal další ročník Lužické hospodské ligy. Musím přiznat, že s troškou komplikací při rozjezdu. Naštěstí je již vše v plném běhu a já se Vás, Vy moje holoubátka, zase ujímám. Nevím, jestli má cenu hodnotit minulý ročník. V podstatě byl SUPER, protože se hrálo, hrálo, hrálo a zase hrálo. Při přípravách na ročník 2002/2003 byla většina z nás ( včetně mě ) poměrně optimistická. Věřili jsme v nárůst počtu družstev a případné rozdělení na I. a II.ligu.  Sen byl pohřben za živa. Nakonec se dokonce ročník málem rozjel s pouhými 11-ti družstvy. A právě v této chvíli musím pochválit tým z Dolního Podluží  - U NÁS „B“. Tento mančaft projevil nesmírnou obětavost, solidaritu, kolegialitu, soucítění a charitu ( vstupní poplatek ), a rozhodl se zúčastnit jako 12-tý tým ligy. ( pozn. jejich obětavost je natolik důsledná, že nechtějí ani 12.příčku v pořadí opustit  ). Hoši DĚKUJEM… 
Někdy lépe málo než více…                                 
Opak je pravdou…
Z
měnou oproti minulému ročníku bude více zpravodajů. Budu je posílat při každém uzavřeném kole. Pro méně chápavé = bude jich celkem 11 v první půli ( slovy: jedenáct ). Není to proto, že bych Vás tolik miloval, nebo snad že nemám zajímavější náplň pro své volné chvíle, ale proto, že je to velice dobře placený. Takže: 28.10. jsem dostal do ruky poslední chybějící zápis z 1.kola ( pro zajímavost utkání HUSKY : SPORT BAR ). Děkuji tímto za včasné doručení. Nejspíš byl posláním pověřen p.Vorel z Husky. Ještě jednou děkuji. Další změnou jsou tiskové podoby výsledků. Podařilo se mi sehnat program pro zpracování kulečníkové ligy a tím dosáhnout vyšší přesnosti, profesionality, s menší pracností. Na Váš výkon to ale vliv nemá. Bohužel ani na můj.
Nároďák „B“ překvapením
Jejich výkon neuvěřitelně stoupl. Přijde „A“-čko o své písmeno ???
N
elze než konstatovat, že tým Nároďák „B“ se zlepšil. Do jejich řad vstoupil jeden z nejlepších hráčů Hrádku n/N Václav Kalfeřt. Prvními čtyřmi zápasy prošli se získáním 3 bodů a přitom jejich soupeři byli z těch lepších ( Malevil, Nároďák „A“, Lindava, U Miloše ). Dá se v závěru 1.série očekávat poměrně výrazný postup o několik příček nahoru. Za velké drama se dal považovat jejich poslední úspěch. Remiza s Nároďákem „A“.
První zápas Leber x Fialka: Čára (Fialka) zasadil soupeři v prvním náběhu 93 karambolů a předurčil málem vývoj zápasu. Jeho sebevědomí ho však po dalších nábězích zradilo. Vybojoval náskok až 160 bodů. Po několika dalších minutách se naštěstí pro tým „A“ vrátil, kam patří. Utkání skončilo remízou a Čára dohrával.
Druhý zápas Stránský x Zeman: Miloš po vzoru svého týmového hráče nasadil vysoké tempo. Nevím, kde se v něm našlo tolik citu a přesnosti. Dokázal Oldu držet v odstupu o 100 bodů. Nevídané. Velice rád bych teď taky skončil remízou, ale bohužel. Miloš vyhrál. Stav po 2.utkání 2:1 pro  „B“.
Třetí zápas Tůma x Kalfeřt: Tůma si celkem snadno držel od začátku odstup  50-ti bodů.  V osmém náběhu však Venca nahrál sérii 68 a dostal se tak do vedení za stavu 260:231. Tůma se rozklepal. Uvědomil si vývoj utkání ( 2:1 ) a tíha zodpovědnosti nadělala své. Když už se mu podařilo vzít do ruky křídu, klepající ruka mazala sama. K desátému náběhu nastupoval Venca za stavu 275:258. Tůma blednul. Úder ….. a série 19. Stav 294:258. Tůma se klepe ke stolu. U každého karambolu fixoval třikrát nohy do základního postoje. Psychika vytrénovaná bohatou praxí byla v prdeli. Těžce vydřená série 42 a vítězství. Stav 2:2.
J Příště …
Tomaga neunesl remizu s Fišerem. Dohnal ani Tůma neudělali svým výkonem v libereckém turnaji v Babylonu čest Lužické lize. Bude v týmu Nároďák „A“ nový hráč ? Rady psychologa: „Jak se vyhnout stresu při honění koulí.“
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (0602) 855 200