Zpravodaj
4
 
LUŽICKÁ HOSPODSKÁ LIGA – RoČnÍK 1 (2001/2002)
Informační zpravodaj
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (0602) 855 200
Únor bílý – liga sílí
J
istě jste již všichni načerpali dostatek sil na další kolo 1.ročníku „Lužické hospodské ligy“. Termín zahájení druhé půlky byl neobvykle diskutabilní. Nakonec po tvrdém boji zvítězil můj návrh. Druhé kolo začalo o víkendu 26.1.2002. Během velikonočních svátků bude krátká přestávka a … žranice. Jak jinak, než u Vás doma.  Mezera o velikonocích zatím není v rozpisu zaznamenána, ale včas ji zaregistrujete, až přijedete na utkání a všichni se na Vás „vyserou“. ( jemným povahám se za použitý výraz omlouvám … např. p. Halama, Tomaga, Dohnal,…)
Na další ročník už se nám přihlásilo další družstvo. Je to tým z České Lípy. Herna je někde u trafostanice. Budete-li mít zájem odehrát s tímto týmem již v průběhu 2.kola přátelský zápas, volejte ( 0737  916093 ).  Kdo se bojí, ať nevolá. Telefonní kontakty na Vás jim stejně dám, takže Vás určitě vyzvou.
Libor neunesl 1. porážku aneb Padla flaška v Podluží
V
zhledem k prosbě mého kamaráda Libora se nebudu dále k jeho výkonu vyjadřovat. Ale věřte, že i mně je to líto.
J Úsměv týdne
Pravděpodobně většina z Vás nepostřehla, že se konal turnaj v trojbandu v Dolním Podluží. Není se čemu divit, jelikož pokud chcete být informováni o akcích v Dolním Podluží, musíte zapsat svoje telefonní číslo na papír visící u toalet. Je s podivem, že i přes velmi nízkou informovanost se dostavili hráči v hojném počtu. 8 ( slovy : Osm ) kousků. Šest místních, kteří v hospodě zůstali z minulého večera, a dva kolemjdoucí. Vyhlašovatel a favorit turnaje díky rychlé prohře propálil vzteky svou rukavičku. Na druhý den nemohl žádnou novou sehnat, protože prodejci stáhli pro vysoké teploty zimní oblečení.
A finále? Hrálo se do 20. Pro zasvěcené stačí říci „devatenáct“. Za stavu 19 : 5 vedl místní kecal nad kolemjdoucím. Tutová výhra !!! Najednou si kolemjdoucí objednal polévku. Proč ne, když byla za 5,- Kč. Divné na ní bylo jen to, že byla bez masa. Dopil polévku a začlo čóro. Zvrátil výsledek (polévku možná???) a vyhrál 19 : 20. Zas jeden ze špeků Petra Dohnala.