Zpravodaj
3
 
LUŽICKÁ HOSPODSKÁ LIGA – RoČnÍK 1 (2001/2002)
Informační zpravodaj
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (0602) 855 200
Dohrát důstojně
P
oměrně často se potýkám s problémem dohrávky. Hráč hrající jako druhý má právo  (v případě, kdy první hráč dohraje 300) dohrát poslední náběh – tzv. „ dohrává “. Hlavním důvodem dohrávky je zrovnoprávnění šancí obou hráčů a to jak počtem náběhů, tak i stejným postavením koulí. Co si oba hráči nechají na stole během hry , je jenom na jejich svědomí a náhodě. Ale oba by měli jeden náběh začít ze základní pozice. První hráč při rozehrávce a druhý hráč při dohrávce. Druhý hráč by tedy měl dohrávat ze základní pozice.
Tůma s máslem na hlavě
O
mlouvám se všem týmům, kterým jsem způsobil starosti s týmem „Sokolovna“ (Hrádek nad Nisou). Tento tým nenastoupil do soutěže a jen díky hráči Petrovi Dohnalovi se velmi brzy našel náhradník – tým „Na Růžku“ (Sosnová). Teprve nyní Vám tuto zprávu oznamuji oficiálně. Vzhledem k tomu, že jsem v podstatě  jinak neomylný, nenarušujte prosím mou psychiku další kritikou.
Chybějící kontakty: Na Růžku (Sosnová)  (0602) 486410, 440601         Nároďák „B“ (Hrádek nad Nisou) (0602) 274268
J Úsměv týdne
Tento týden se asi nebudu nikomu vysmívat, ale rád bych otevřel tři ankety: 
1. Nejlepší kulečníkový stůl               2. Nejhorší kulečníkový stůl            3. Nejlepší hospodské prostředí
Zatím pouze oznamuji témata. Zkuste se jako tým poradit, která hospoda by v jednotlivých kategoriích zvítězila. Po ukončení 2.kola vyberu od každého týmu tři typy v každé kategorii. Vaše názory budu samozřejmě považovat pouze za informativní s tím, že můj názor bude rozhodující. Nijak se tím netrapte, doma Vás taky neberou vážně. A já si alespoň vyléčím komplex méněcennosti.
Přijde letuška v letadle k sedícímu Arabovi a ptá se ho: "Dáte si něco ostřejšího k pití, pane?" A Arab na to: "Ne děkuji za chvíli budu řídit".
Baví se tři chlapíci. Jeden říká: "Ta moje u toho tak řve, že si musím zacpat uši". Druhý povídá: "Ta moje u toho tak řve, že jí musím dát do úst roubík". Třetí na to: "Ta moje u toho tak řve, že to slyším až v hospodě."
Potká Houmelesák druhého . První Houmelesák něco jí. Druhý se ho ptá: „Co to jíš?“  první na to: „Oříšky“. Druhý: “Dej mi“ . První: „Nedám, di si za roh, je jich tam plný hovno“.