Zpravodaj
1
 
LUŽICKÁ HOSPODSKÁ LIGA – RoČnÍK 1 (2001/2002)
Informační zpravodaj
ã Jiří Tůma
463 34 Hrádek nad Nisou • Loučná 80
Tel (0602) 855 200
Nutné zásahy do počtu hráčů v týmech
Postupné nasazení již 7.hráče v týmu „U Nás“ Dolní Podluží vyvolalo nutnost provést opatření.
P
ři zahajovacím sezení týmů byl domluven počet hráčů na 5 osob. Vzhledem k připomínkám týmu „U Nás“ ( Dolní Podluží ) byl počet hráčů upraven na 6 osob. V následných diskuzích i s týmem „U Nás“ bylo navrženo možné řešení při případném nasazení sedmého či dalších hráčů jednoho týmu v zápasech. Jako vhodné řešení bylo navrženo skrečování konkrétního zápasu  a přiznání bodu druhému hráči.
První takový případ nastal při startu hráče Tomagy ( „U Nás“ Dolní Podluží ), který nastoupil v pořadí jako sedmý hráč týmu. Zatím nebyl žádný zápas skrečován. Ve vedení „Lužické hospodské ligy“ se zatím upřesňuje, který hráč bude u týmu „U Nás“ označen jako sedmý. Hráč Tomaga byl totiž zapsán v první pětici hráčů.
Soupiska týmu:
1. Rmoutil Ladislav
2. Zvěřina Martin
3. Franciak Jaroslav
4. Jelínek Jaroslav
5. Tomaga Antonín
6. Hemmer Petr
7. Vorlíček Roman
8. Katona Josef  (zatím nenastoupil)
Soupiska týmu                                  U Nás ( Dolní Podluží )
Nejpravděpodobnější skrečování zápasů se bude týkat hráče Vorlíčka. V takovém případě by všechny zápasy, ve kterých nastoupil byly zpětně skrečovány a bod přiznán druhému hráči. V konkrétním případě by se zatím jednalo pouze o zápas ze dne 13.10.2001 s týmem „Včelín“. Bod by byl přiznán hráči Moličovi Marianovi. Tímto skrečováním by daný zápas vyhrál tým „Včelín“ při skóre 2:1. Po projednání dané situace ve vedení „Lužické hospodské ligy“ bude změna oznámena a výsledky upraveny. Hráč Vorlíček bude ponechán ve výsledcích jednotlivců i nadále a může nastoupit k dalšímu utkání samozřejmě pod hrozbou skrečování zápasu. V konečném pořadí jednotlivců po ukončení 1.ročníku však bude vyřazen.
J Úsměv týdne
Týmu „Sport Bar“ ( Nový Bor ) se podařilo 27.10.2001 srazit na kolena hráče Dohnala Petra „Malevil“  ( Heřmanice ). Tento „Likvidátor společenského významu hry“ ( Dohnal dohrál vždy dřív, než si soupeř stačil namazat tágo ) vyhrál zápas až při osmém náběhu. Z deníku SUPER pro Vás otiskujeme jeho vlastní komentář: „Bylo to pro mě strašně zdlouhavé. Příště už budu hrát správným koncem tága...“